titotiptop
Selamat tinggal Malaysia..
Sunday, 3 April 2011 • 02:21 • 2 comments

Semalam mak aku call.. Die cakap aku dapat tawaran study kat oversea.. Biasiswa dari Kementerian Pelajaran Malaysia.. Aku pun tanpa berfikir panjang terima je la. Merajuk dengan PT sebab duit blanje aku skg da abes... Merajuk jugak ngan UM sebab yuran die mahal. Aku pun start la packing bag sume..

Seminggu kemudian (tetibe je) sampai la masa untuk aku berpisah dengan family aku.. aduhhh sedih la plak. Lebih-lebih lagi bila teringatkan aku tak de memba yang dapat same U dengan aku.. Nama U tu Mars University.. Tetibe je aku rase macam tak nak pegi. Waktu flight aku nak berlepas tetiba aku dengar lagu 'doa pagi' nyanyian hijjaz. Emm macam alarm clock aku. Ahaks, aku mimpi rupenye.. Fuhh, syukur aku still kat UM lagi..


lebih kurang camni la muka aku time mimpi tu.hehe

Motif aku skang ni aku nak cite pasai mimpi aku. Aku tak penah pon terfikirkan biasiswa KPM. Tak pernah jugak tau kewujudan Mars University. Tapi bile aku google, ade rupenye. Cume bukan real je..just universiti dalam kartun Futurama. Ahax. Kat bawah ni description tentang U tersebut :



This is the famous Mars University, founded in 2636, with several mottos including "Knowledge Brings Fear" and "A Giant Pulsating Mind is a Terrible Thing to Waste". Mars University has the largest library collection in the western universe (namely two optical discs: one for "Fiction", and one for "Non-Fiction"). Its organization and premises resemble modern universities quite a bit (fraternities, traditional college foliage, acceptance of students in exchange for donations, etc). Professor Farnsworth teaches the "Mathematics of Quantum Neutrino Fields" class, while Amy is one of the students. The University students are alien, humans and even robots. 

Professor Farnsworth

t-shirt U

Orang kata mimpi ni mainan tido je. Setiap orang akan bermimpi dalam hidupnya, cume bezanya sama ada die ingat atau lupe. Ataupon mimpi tu baik atau buruk. Kalau kite dapat mimpi buruk plak mesti ade orang kate "tu la..sebelum tido tak basuh kaki". Bagi aku, daripada basuh kaki, baik ambik wuduk je.. lagi bagus. Pastu jangan lupe baca doa sebelum tido.. Emm.. rase ngantuk plak. Tapi aku tak nak tido! BestFreeDesign.Com border=assignment berlambak~ Haish... =_='








Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;) Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back
;D
Posts About Link Stuff





CREDITS:
Template By: Hasna
Big helped: Syifa
Owner: Sarah Afifah